1. Enorm veel bezoekers

Stel je de volgende situatie eens voor. Je hebt een kledingwinkel en je verkoopt zelfgemaakte colberts. Colberts van de allerbeste kwaliteit. Je hebt aan alles gedacht en je winkel ziet er fantastisch uit. Uiteraard heb je sfeervolle verlichting en heb je de colberts netjes opgehangen. Je hebt alleen één probleem. Bijna niemand bezoekt je winkel. Je hebt geen bezoekers!

En dan kijk je uit het raam. Vlakbij je zit namelijk een enorme winkel. Een winkel met de naam “Everything store”. Ze verkopen alles, en elke dag lopen er tienduizenden bezoekers in en uit. En heel veel van deze bezoekers komen met tassen vol naar buiten. Wil jij daar je colberts dan ook neerhangen? Wil jij dat de trouwe klanten van de “Everything store” jouw colberts kopen?

Stel je voor dat jouw website de “Colbert-winkel” is, en dat de “Everything store” Amazon is. Wil je dan verkopen op Amazon?

2. Veel nieuwe klanten

Laat ik met de deur in huis vallen. Ik heb slecht nieuws voor je. Niemand komt naar de “Everything store” – Amazon – om specifiek de producten van jouw merk te kopen. Maar consumenten kunnen jouw producten wel zoeken, en vinden. Producten die ze anders misschien niet hadden gevonden, die ze anders misschien van een concurrent hadden gekocht. Via Amazon haal je dus heel veel nieuwe klanten binnen.

En als je de klant eenmaal binnen hebt gehaald, zelfs al is het via Amazon, dan heb je de kans om een relatie op te bouwen met je nieuwe klant. Je hebt ineens de kans om deze nieuwe klant om te zetten in een repeterende klant en een fan van je merk. Een kans die je nooit krijgt als je de eerste verkoop niet binnenhaalt.

3. Meer omzet

Ten slotte een inkoppertje: verkopen op Amazon levert omzet op. En als je het goed aanpakt, zelfs heel veel omzet. Amazon is bij uitstek een koopplaform. Consumenten komen hier niet alleen om iets te zoeken, ze gaan naar Amazon om iets te kopen.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Verkopen op Amazon biedt voor merken enorme kansen. Wil je daar meer over weten? Neem dan vrijblijvend contact met op met Amazon expert. We vertellen je graag meer!