Laat ik maar met de deur in huis vallen: Amazon is de e-commerce koning. En deze koning verovert steeds sneller, steeds meer van de e-commerce wereld.

Als Amazon expert besteed ik enorm veel tijd aan het doorgronden van het platform en het helpen van klanten met verkopen op Amazon. En ik kom een aantal veelvoorkomende misverstanden tegen. Daarom vandaag een blogartikel over mythes over verkopen op Amazon.

Amazon is gewoon een website

Om in contact te blijven met vrienden gebruiken we social media als Facebook en Snapchat. Als we een vraag hebben, zoeken we op Google naar het antwoord. Maar naar Amazon komen bezoekers maar voor 1 reden: kopen.

Amazon is niet zomaar een website. Het is het koopplatform bij uitstek.

Amazon is ingewikkeld

Misschien denk je dat het moeilijk is om je producten op Amazon te plaatsen of misschien denk je dat het ingewikkeld is om de orders te verwerken. Dat is absoluut niet waar.

Ik geloof dat iedereen producten op Amazon kan plaatsen. Amazon helpt je door het proces en als je de stappen volgt is dit vrij eenvoudig. Maar let op: verkopen op Amazon is een ander verhaal, daarop kom ik later in dit artikel nog terug.

Ook orders verwerken maakt Amazon heel eenvoudig. Amazon kan dit zelfs helemaal voor je uit handen nemen met Fulfillment By Amazon. Je legt je producten dan op voorraad bij Amazon, en zij versturen deze voor jou naar de klant. Snel en makkelijk.

Nederlanders kopen niet op Amazon

Vaak vertellen mensen mij dat Nederlanders echt niet op Amazon kopen. Dit is een hardnekkige mythe die door cijfers onderuit wordt gehaald. In de lijst met grootste e-commerce partijen in Nederland (Twinkle 100) staat Amazon op plaats 5. Volgens Twinkle kochten Nederlanders in 2015 voor € 320.000.000 op Amazon.

Op Amazon is teveel concurrentie, daardoor kan ik niet succesvol worden

Amazon heeft een assortiment van meer dan 120.000.000 producten. En ja: dat is enorm. Vaak denken bedrijven dat ze daarom niet succesvol kunnen worden op Amazon.

Ik geloof dat je naar jezelf moet kijken. Is je product goed? Is er vraag naar jouw product? Vindt de consument de prijs van je product goed? Zo ja: dan kan je zeker succesvol worden op Amazon.

Lees meer over 4 must-haves voor succesvol verkopen op Amazon.

Als mijn producten op Amazon staan, verkopen ze automatisch

Je producten op Amazon plaatsen is niet interessant. Het is pas interessant als ze verkopen.

Denk je dat je producten automatisch verkopen zodra je ze op Amazon plaatst? Dan kan dat wel eens zwaar tegenvallen. Iedereen kan producten op Amazon plaatsen, maar dat betekent niet dat ze automatisch verkopen.

Om te verkopen is het essentieel dat je Amazon marketing goed op orde is en dat je producten aantrekkelijk en goed op Amazon staan.

Succesvol verkopen op Amazon

Wil je succesvol verkopen op Amazon en ben je benieuwd hoe we je daarbij kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Herken je deze mythes? Heb je aanvullingen op deze mythes? Laat het weten in een comment!