Herinner jij nog waar je afgelopen vrijdag 18 November was? Weet jij nog wat je aan het doen was toen de allereerste aflevering van de nieuwste Amazon Prime serie “The Grand Tour” verscheen? Ik mag toch hopen van niet. Zo bijzonder is het namelijk niet dat er een nieuwe serie verschijnt. Toch?

De lancering van Amazon Prime Video is slechts het begin van Amazon in Nederland. Ze komen eraan.

Meer dan de lancering van een Videodienst

Maar laten we het verschijnen van deze nieuwe Amazon Prime serie eens anders bekijken. Amazon grijpt de lancering van deze serie, met o.a. Jeremy Clarkson (bekend van Top Gear), namelijk aan om hun videodienst Amazon Prime in 1x wereldwijd uit te rollen. We weten inmiddels dat Amazon Prime Video naar Nederland en ongeveer 200 andere landen komt. En dat al in december 2016.

Surprise: Amazon komt écht naar Nederland

Amazon Prime Video komt in december 2016 naar Nederland en dat is al de zoveelste stap van Amazon naar Nederland. Onderstaand een overzicht van de stappen die Amazon naar Nederland heeft gemaakt:

  • Op www.amazon.nl verkoopt Amazon e-books
  • De website www.amazon.de is beschikbaar in het Nederlands
  • De Amazon klantenservice is bereikbaar in het Nederlands
  • Op www.amazon.de zijn miljoenen artikelen beschikbaar in het Nederlands
  • Via www.amazon.de worden artikelen vanaf € 29,- al gratis verzonden naar Nederland.

En wat ik me dan afvraag: waarom zou Amazon deze stappen zetten als ze niet met het hele assortiment naar Nederland willen? Ik vind dat onlogisch.

Twijfel je er toch nog aan dat Amazon in 2017 met het hele assortiment naar Nederland komt? Houd dan het volgende in gedachte:

  • Van veel producten zijn al Nederlandse vertalingen beschikbaar
  • Bol.com heeft op de leveranciersdag aangegeven dat Amazon eraan komt
  • Er zijn sterke geruchten dat Amazon een groot magazijn in Nederland laat bouwen (Limburg)
  • Amazon heeft meerdere fullfillment centers in Duitsland die dichtbij de grens met Nederland liggen. Vanuit deze fullfillment centers is heel Nederland te bedienen

De volgende stap

Met de lancering van Amazon Prime Video in Nederland bouwt Amazon in ieder geval een klantenbestand op in Nederland. Daarnaast bouwen ze natuurlijk naamsbekendheid op. En als ze binnenkort een klantenbestand en naamsbekendheid hebben.. wie of wat houdt Amazon dan nog tegen om in 2017 met hun hele assortiment naar Nederland te komen?

De lancering van Amazon Prime Video is slechts het begin van Amazon in Nederland. Ze komen eraan.