Vorige maand aangekondigd. Nu gebeurt. Amazon Prime Video is beschikbaar in Nederland! Het grote, machtige Amazon zet hiermee weer een belangrijke stap naar Nederland. Enorm leuk dat we nu met zijn allen naar Jeremy Clarkson kunnen kijken maar wat wil Amazon hier nog meer mee bereiken? En wat moeten Nederlandse merken en bedrijven weten over de plannen van Amazon? Is dit een gevaar voor E-commerce in Nederland?

Go Big, Go Niche or Go Broke

Of we het nu leuk vinden of niet. Consumenten maken (online) massaal gebruik van een aantal grote bedrijven. Ze dwingen ons niet, we kiezen daar zelf voor. We googelen, facebooken, snapchatten en tweeten erop los. En we doen dat allemaal bij grote internationale partijen.
In de e-commerce maken we in Nederland echter nog niet massaal gebruik van één grote internationale partij. In het buitenland is dat wel anders. In Duitsland en Amerika is Amazon bijvoorbeeld al jaren de grootste online retailers.

Komt Amazon nu ook Nederland veroveren?

Amazon Prime Video zorgt voor veel klanten

Amazon is natuurlijk niet nieuw in Nederland. Ze hebben al jaren een kantoor in Nederland en ook al jaren een Nederlandse website. Maar er is ook iets dat ze nog niet hebben: veel klanten.
Amazon heeft in Nederland zeker wel klanten maar het aantal is relatief beperkt. Dat verandert met de komt van Amazon Prime Video naar Nederland. Nederlanders kunnen voor slechts € 2,99 p/m films streamen en dat is niks. Veel Nederlanders hebben dat er volgens mij zeker voor over.

En als we massaal Amazon Prime Video nemen, zijn we ineens klant bij Amazon. We praten over Amazon en we kijken naar Amazon. Waarom zouden we dan niet gaan kopen bij Amazon? En waarom zou Amazon dan niet het hele Europese assortiment beschikbaar maken in Nederland?

Amazon wil dat we al onze online aankopen bij Amazon doen. Niet in 2020, maar in 2017. Amazon komt eraan. Het is voor bedrijven en merken belangrijk om na te denken wat deze ontwikkeling voor je betekent en hoe je daarop inspeelt. Niks doen is geen optie.

Ook profiteren van Amazon?

Wil je profiteren van Amazon en kan je daarbij professionele ondersteuning gebruiken? Wil je als merk (meer) verkopen op Amazon? Vul dan het contactformulier in en vraag een strategiesessie aan met een Amazon expert!