Op Amazon kan je 5 bulletpoints (ook wel bullets genoemd) ingeven bij producten. Maar toch zien we regelmatig meer dan 5 bulletpoints. Benieuwd hoe dat kan en hoe jij dat kan bereiken? Lees dan snel verder!

Maximaal 5 bulletpoints

Op Amazon bepaalt Amazon de regels. En iedereen op Amazon kan maximaal 5 bulletpoints ingeven. Ook bij producten waar je meer dan 5 bulletpoints ziet, zijn maximaal 5 bulletpoints ingegeven.

In Seller central kan je bij producten echter veel meer informatie ingeven dan de 5 bulletpoints. In de categorie kleding kan je bijvoorbeeld een wasinstructie en modeltype ingeven. Amazon toont deze extra informatie regelmatig als extra bulletpoints. Op onderstaande screenshot zien we bijvoorbeeld al 7 bulletpoints.

Meer dan 5 bulletpoints op Amazon

De derde en vierde bulletpoint die je op deze screenshot zijn, zijn in Seller Central niet ingegeven als bulletpoints. De derde bulletpoint is het materiaal waaruit het product bestaat en de vierde bulletpoint is de wasinstructie. Zoals je ziet toont Amazon deze extra informatie bij dit product als 2 extra bulletpoints.

Wil je dat jouw producten ook meer dan 5 bulletpoints in Amazon krijgen? Geef Amazon dan zoveel mogelijk informatie over jouw producten. Amazon toont deze informatie regelmatig als extra bulletpoints.

Meer dan 5 bulletpoints op Amazon krijgen

De extra informatie ingeven doe je eenvoudig in Seller Central. Hiervoor dien je een product te bewerken. Dit doe je als volgt:

  • Kies in het menu voor “Inventory > Manage Inventory”;
  • Klik achter het product dat je wilt bewerken op “Edit”;
  • In het scherm dat dan verschijnt kies je voor “Advanched view”;
  • Navigeer naar het tabblad “More details”;
  • Vul hier zoveel mogelijk extra productinformatie in.

Meer dan 5 bullets op Amazon

Amazon Expert tip: welke extra informatie je bij producten kan ingeven is afhankelijk van de categorie waarin je het product verkoopt.

Waarom extra productinformatie ingeven in Amazon?

Amazon is een koopplatform bij uitstek. Maar de consument koopt alleen als hij een goed beeld van het product heeft. Als jij de extra productinformatie ingeeft, krijgt de consument een beter beeld van je product. Zorg daarom voor meer dan 5 bulletpoints op Amazon; dit kan hem helpen bij de aankoopbeslissing!

Het ingeven van de extra productinformatie kan uiteindelijk dus voor meer omzet uit Amazon zorgen.

Meer weten over Amazon marketing?

Wil je optimaal profiteren van Amazon en kan je daarbij professionele ondersteuning gebruiken? Wil je als merk (meer) verkopen op Amazon? Vul dan het contactformulier in en vraag een strategiesessie aan met een Amazon marketing expert!