Wat hebben McDonalds, Apple en Ferrari met elkaar gemeen? Het is makkelijk dan je denkt: het zijn allemaal sterke merken! En al deze merken hebben een enorme naamsbekendheid, ze roepen vaak zelfs emoties op. We hebben een bepaald gevoel bij deze merken.

We krijgen dat gevoel o.a. omdat deze merken consistent zijn in hun marketingboodschappen. En juist omdat ze consistent hetzelfde verhaal vertellen, zijn het zulke sterke merken.

Nu is jouw merk waarschijnlijk niet zo bekend als Apple of Ferrari. Maar toch werk jij ook aan een bepaald imago. Je maakt foto’s in jouw stijl, plaats consistent dezelfde soort posts op social media en op je website houd je consistent dezelfde schrijfstijl aan. Je doet je uiterste best om een herkenbaar merk te zijn!

Merken op Amazon

Misschien weet je het niet: maar op Amazon kan en mag iedereen jouw producten verkopen. En als iemand anders jouw producten op Amazon zet, kan hij daarbij ook foto’s en teksten uploaden. En die teksten passen waarschijnlijk helemaal niet bij jouw merk. Kan je je al voorstellen dat dit helemaal niet goed is voor je merk? Maar gelukkig is daar wat aan te doen.

Merk registreren

Om merkeigenaren te helpen heeft Amazon het Brand Registry Program. Dit programma is speciaal voor merkeigenaren. Registreer je jouw merk via het Amazon Brand Registry program? Dan krijg je veel meer controle over hoe producten van jouw merk op Amazon worden getoond. Je kan bijvoorbeeld titles, bulletpoint en productbeschrijvingen beheren. Voor merken is het Brand Registry program dus een uitkomst!

Let op: het Brand Regsitry program verbiedt andere verkopers niet om jouw producten aan te bieden. Je krijgt alleen veel meer controle over hoe jouw producten op Amazon staan.

Merk claimen – Brand Registry program doorlopen

Hieronder leg ik je uit hoe je het Brand Registry program kan doorlopen. Zorg in ieder geval dat je de onderstaande zaken bij de hand hebt:

  1. Foto van één van je producten met de merknaam op het product
  2. Foto van de verpakking van één van je producten met je merknaam zichtbaar op de verpakking
  3. Trademark document, waarop staat dat jij de eigenaar bent van het merk

Doorloop daarna de volgende stappen op je merk te claimen op Amazon.

  1. Log in op seller central.
  2. Zoek in seller central naar “Brand registry”
  3. Kies voor het tweede resultaat “Amazon Brand Registry: Eligibility and Application Process”
  4. Scroll een stuk naar beneden en klik op “Apply to register your brand”
  5. Je komt dan op onderstaand scherm. Vul de gegevens in en klik onderaan op submit.

amazon-brand-registry-program-merk-beschermen-op-amazon

Nadat je deze stappen hebt doorlopen, keurt Amazon je aanvraag. Na een aantal dagen krijg je per mail een reactie op je aanvraag. Misschien wordt je aanvraag direct goedgekeurd maar Amazon kan ook nog aanvullende documentatie vragen.

Je hebt nu het Brand Registry program doorlopen!

Amazon hulp nodig?

Kom je er niet uit? Wil je professionele ondersteuning bij het verkopen op Amazon? Neem dan vrijblijvend contact op.